The Crow (1994)




(Regi - Alex Proyas)


The Crow handlar om Eric Draven som under mystiska omständigheter kommit tillbaka för att hämnas på dom som brutalt mördade honom och hans fästmö Shelley. Det sägs att en kråka länkar människan bland det levande och bland det döda. Filmen bygger på en seriebok, och är snyggt filmad med mörk och regnig miljö. Eric dödar en efter en skurkarna som dödade honom och hans fru. Eric Draven spelas briljant av Brandon Lee som tragiskt nog dog under inspelningen. Lee dog av skadorna han ådrog sig efter att en pistol propp gått snett och skjutit iväg en hylsa som var fast i pistol kammaren.

Brandon Lee som är son till den legendariska Bruce Lee, gestaltar en poetisk och hämdlysten Eric Draven. Filmen fick samma uppskattning som The Dark Knight fick för något år sedan, i och med Heath Ledgers tragiska bortgång. Jag vill nästan påstå att Heath Ledger hämta inspiration från The Crow när han repeterade Jokern. Filmen är väldigt mörk och underhållande och med fantastiskt skådespeleri av Brandon Lee, som jag tycker gör en Oscar prestation. Jag rekommenderar starkt denna film.

Eric Draven; "Mother is the name for God on the lips and hearts of all children. Do you understand? Morphine is bad for you. Your daughter is out there on the streets waiting for you."


8/10

12 Angry Men (1957)



(Regi - Sidney Lumet)

En jury bestående av tolv män med olika bakgrunder och åsikter kallas in för att döma en misstänkt 18-årig man med latinamerikanskt bakgrund för ett mord. Från början verkar fallet solklart, men en av jurymedlemmarna är inte så säker. Från början röstar han för att mannen är oskyldig enbart för att starta en diskussion om saken; det måste ligga bortom rimligt tvivel att mannen är skyldig om han ska dömas och juryns dom måste vara enhällig. Ytterligare en faktor är att den åtalade automatiskt kommer att få dödstraff om juryn finner honom skyldig. En efter en ändrar sig jurymedlemmarna efter att ha vridit och vänt på bevisningen och vittnesmålen. Henry Fonda är bra i huvudrollen, mysig spännande och underbar film!


9/10

Zodiac Killer skisser.

Jag vet, jag är besatt av seriemördaren Zodiac. Men kanske för att hela fallet om honom är sjukt intressant. Jag tänkte iaf lägga upp ett par coola skisser på honom. Eller hur han var maskerad vid det ökända Lake Berryessa mordet, som tog Cecilia Shepherd's liv och skadade Bryan Hartnell svårt. Tack vare Hartnell så kunde polisen få fram en skiss vad Zodiac hade på sig denna eftermiddag 1969. Nedan följer ett par bilder.








Enligt en detaljerad beskrivning av Bryan Hartnell har man fått fram vad Zodiac bar vid attacken. Hartnell själv säger att skissen är 95 % lik av det han bevittnade.

RSS 2.0